高中英语语法习题:第8章 代词

高中英语语法习题:第8章 代词

1. Tom, Please pass ________ the glasses. I want to read the newspapers.

A. you  B. me  C. him  D. her

2. The English novel is quite easy for you. There are ______ new words in it.

A. a little  B. little  C. a few  D. few

3. ---You want ________ sandwich?

---Yes, I usually eat a lot when I’m hungry.

A. other  B. another  C. others  D. the other

4. The doctors and nurses are doing their best to fight SARS. They think more of others than _______.

A. they  B. them  C. themselves  D. theirs

5. ---Which do you prefer, a bottle of orange or a bottle of milk?

---______________, thanks. I’d like a cup of tea.

A. Either  B. Neither  C. Both  D. None

6. ---Oh! I came in a hurry and forgot to bring food.

---Never mind. You can have ________.

A. us  B. ours  C. you  D. yours

7. ---Can I come this evening or tomorrow morning?

---_______ is OK. I’m free today and tomorrow.

A. Either  B. Neither  C. Both  D. None

8. ---How are you going to improve _______ this term?

---Work harder than last term.

A. ourselves  B. myself  C. himself  D. yourself

9. ---Could you tell me _______ she is looking for?

---Her cousin, Susan.

A. that  B. whose  C. who  D. which

10. ---Is _______ here?

---No. Li Lei and Han Mei have asked for leave.

A. everybody  B. somebody  C. anybody  D. nobody

11. Paul has _______ friends except me, and sometimes he feels lonely.

A. many  B. some  C. few  D. more

12. If you want to book a round-trip ticket, you’ll have to pay ______ $ 30.

A. more  B. other  C. the other  D. another

13. ---Do you live by yourself, Mr Wang?

---Yes. I have two sons. But ______ of them lives with me. They are now studying in America?

A. neither  B. both  C. none  D. either

14. ---Have you sent your parents an E-mail telling them you arrived safe?

---No. _______ of them can use a computer.

A. None  B. Both  C. Neither  D. All

15. Who taught _______ English last term? Was _____ Mr. Smith?

A. you; it  B. you; he  C. your; it  D. your; that

16. ---That woman has a bag in her right hand. What’s in her _____ hand?

A. another  B. other  C. one  D. the other

17. We decided to go for a field trip with some friends of _______.

A. us  B. our  C. ours  D. ourselves

18. ---Is there a bus to the zoo?

---I’m afraid there’s _______ bus to the zoo.

A. no  B. any  C. some  D. none

19. You forgot your dictionary? You may have _______.

A. me  B. my  C. mine  D. myself

20. This is ______ classroom. Where is _______?

A our; them  B. us; they  C. our; theirs  D. ours; theirs

答案

1.B 2.D 3.B 4.C 5.B 6.B 7.A 8.D 9.C 10.A 11.C 12.D 13.A 14.C 15.A 16.B 17.C 18.A 19.C 20.C