高中英语语法习题:第13章 连词

高中英语语法习题:第13章 连词

巩固练习

1、I don’t like reading       watching TV. What about you? “I don’t like reading all day,     I like watching TV plays.”

A.and, but                        B.and, and                        C.or, and                         D.or, but

2、You won’t know the value(价值) of the health        you lose it.

A.until        B.after         C.when          D.because

3、We bought Granny a present,        she didn’t like it.

A.but                             B.and                             C.or                              D.so

4、Study hard,       you will pass the exam.

A.so                              B.for                             C.but                             D.and

5、Put on more clothes,       you’ll catch cold.

A.and                             B.for                             C.or                              D.but

6、My shoes are worn out,        I need new ones.

A.so                              B.if                              C.because                         D.and

7、He ran      fast       he won the race.

A.enough …to   B.so …that   C.too…to       D.both…and

8、He is only ten months. He can     read       write.

A.either…or             B.neither…nor

C.both…and               D.so…that

9、She said she might come       Saturday        Sunday .

A.neither…nor                                              B.nither…or

C.too…to                                                            D.so…that

10、If Tom       Mike asks for their car, tell him to come tomorrow.

A.or                              B.and                             C.with                            D.but

11、It was already ten o’clock      we got to the museum this morning.

A.that                            B.when

C.if                              D.for

12、It’s a long time       we met last.

A.so            B.after         C.since        D.before

13、That maths problem is       difficult      nobody can do it.

A.too…to                                       B.very…that

C.so…that                                      D.very …but

14、I’ll give her the message       she comes back.

A.since                  B.before

C.until                  D.as soon as

15、       the teacher came into the classroom, many students were talking to each other.

A.While                  B.If

C.Since                  D.When

16、People often mistake us for each other      we are twins.

A.if                              B.when

C.because                         D.after

17、Could you tell me       in your home town in winter?

A.if it often snowed              B.whether does it often snow

C.if it often snow                D.whether it often snows

18、Are you sure        Mr. Li will come to your birthday party?

A.if                              B.that                            C.for                             D.when

19、      Lily      Lucy like singing.

A.Either…or                      B.Beither…nor  …

C.Both…and                       D.So…that

20、Read the sentences slowly       we can understand what you read.

A.so that                         B.before                          C.until                           D.because

答案

1、D     2、A     3、A     4、D     5、C     6、A     7、B

8、B     9、B     10、A   11、B    12、C    13、C    14、D

15、D    16、C    17、D    18、B    19、C    20、A